Uutiskirje 1/2021

Puheenjohtajalta

Yhtiökokouskausi alkaa suurimmalla osalla yhtiöistä olla tämän vuoden osalta takana. Terveysturvallisuus huomioiden kokoukset on hoidettu käytännössä kokonaan etäyhteyksien kautta, jolloin aito vuorovaikutus osakkeenomistajien kanssa on kuitenkin jäänyt vähäiseksi. Toisaalta useat yhtiöt ovat kehittäneet vaihtoehtoisia viestintäkeinoja palvellakseen erityisesti yksityissijoittajia, esimerkkinä mainittakoon erinäiset virtuaaliset Q&A-tilaisuudet yhtiökokouksen yhteydessä tai ennen sitä.

Vaikka perinteisen mallista yhtiökokousta ehkä voidaankin pitää eräänlaisena sirkuksena käytäntöineen ja muodollisuuksineen, sen asemaa yhtiön ylimpänä päättävänä eliminä ei tule vähäksyä. On tärkeää, että myös tulevaisuudessa yhtiökokousten aito vuorovaikutus osakkeenomistajien ja yhtiön välillä taataan. Toivon, että etäkokoustamiskäytännöt olisivat antaneet sysäyksen yhtiökokousten osittaiselle virtualisoinnille. Malli, jossa kokous järjestetään fyysisenä, mutta samalla omistajille tarjotaan laaja mahdollisuus osallista ja vuorovaikuttaa myös kotisohvalta, lisäisi myös kauempana asuvien omistajien tasavertaisuutta ja mahdollistaisi aiempaa monimuotoisemman omistajakunnan osallistumisen kokoukseen. Tämä toki edellyttää, että virtuaalisia kanavia pitkin osallistuvilla on mahdollisuus aidosti vaikuttaa.

On mielenkiintoista nähdä, muuttavatko tämän ja viime kevään kokemukset yhtiökokouskäytäntöjä pysyvästi vai siirrymmekö korona-ajan jälkeen takaisin vanhaan.

Hyvää kevään jatkoa ja menestyksekästä Q1-raportointikautta!

Tommi Järvenpää
hallituksen puheenjohtaja

Vain yhdistyksen jäsenet näkevät koko uutiskirjeen

Jos olet jäsen niin kirjaudu sivustolle. Voit myös hakea seuran jäsenyyttä.