Uutiskirje 2/2022

Puheenjohtajan tervehdys

Edellinen IR-yhdistyksen uutiskirje lähetettiin helmi-maaliskuun taitteessa, juuri Ukrainan sodan puhjettua. Valitettavasti aihe on edelleen uutisaihe numero yksi. Päällimmäisenä huolena meillä kaikilla on sodan aiheuttamat mittavat inhimilliset kärsimykset täysin viattomille henkilöille. Tällaista ei pitäisi tapahtua nykyaikana Euroopassa – eikä missään muuallakaan maailmassa. Tässä sodassa ei tule olemaan voittajia. Sodan seuraukset heijastuvat kaikkialle maailmassa, myös IR-ammattilaisten pöydille.

Yhdistyksen aamiaistilaisuudessa 7.4. Danske Bankin pääanalyytikko Minna Kuusisto kävi läpi Ukrainan sodan yleisiä talousvaikutuksia niin Suomessa kuin kansainvälisesti. Kuusiston esitys toi hyvin ilmi, että ketjuuntuneessa maailmassa vaikutukset kulkevat dominoefektin lailla maasta ja markkina-alueelta toiseen. Suomessa oman erityispiirteen luo vielä idän kaupan suuri osuus, olkoonkin, että sen osuus on viime vuosina ollut merkittävästi pienempi kuin vuosikymmenen sitten.

Kuusiston esitykseen voi palata yhdistyksen materiaalipankissa

***

Kevään edetessä kohti kesää on ollut ilahduttavaa huomata, kuinka live-tapaamiset ovat palanneet monen IR-ammattilaisen kalentereihin. Koronan kylkiäisenä tulleen digiloikan oppeja on hyödynnettävä nyt ja tulevaisuudessa, mutta selvää on, että IR on parasta paikan päällä. 

Hyviä ja antoisia sijoittajatapaamisia toivottaen, 

Tommi Järvenpää
yhdistyksen puheenjohtaja

Vain yhdistyksen jäsenet näkevät koko uutiskirjeen

Jos olet jäsen niin kirjaudu sivustolle. Voit myös hakea seuran jäsenyyttä.