Uutiskirje 3/2019

Puheenjohtajan kesätervehdys

Kesä on juurikin parhaimmillaan ja hetken ehtii pitää lomaa tai muuten nauttia kesästä ennen tulosvalmisteluja.

Kesäkuun alussa pidettiin yhdistyksemme sääntömääräinen vuosikokous ja olimme vieraana F-Securella. Voit lukea kokouksen päätöksistä ja mitä mielenkiintoisimman puhujavieraan, Risto Siilasmaan ajatuksista tässä kirjeessä myöhemmin lisää.

Vuotuinen IR Magazine Awards – Europe 2019 juhlittiin kesäkuussa Lontoossa jo 29:n kerran. Tilaisuudessa julkistettiin ehdokkaat ja palkittiin voittajat. Mukana oli aivan huikea määrä suomalaisia yhtiöitä ja IR-ammattilaisia. Kilpailun tulos perustuu satojen analyytikoiden ja sijoittajien ääniin parhaasta IR-työstä. Lämpimät onnittelut kategorioiden voittajille kuin myös ehdokkaille. Olette upeassa joukossa tekemässä Euroopan parasta IR-työtä! Ehdokaslista ja palkitut antavat meille kaikille mainion benchmark -listan, jota voimme hyödyntää oman työmme kehittämisessä.  

Suomalaiset ehdokkaat ja voittajat kategorioittain:

  • Rising star: voittaja Calle Loikkanen, Valmet
  • Best investor relations officer (small to mid-cap): ehdolla Olli Turunen, Kemira
  • Best investor event (small to mid-cap): voittaja Cargotec, ehdolla Nokian Tyres ja Valmet
  • Awards by sector; Industrials: KONE Corporation
  • Best IR website (mid-cap); voittaja Valmet
  • Best use of multimedia for IR: ehdolla Valmet

Pörssisäätiön ja Suomen Sijoitusanalyytikot ry:n järjestämässä vuotuisessa Parhaat sijoittajasivut -kilpailussa niin ikään palkittiin toukokuussa parhaat IR-sivut. Kilpailun tavoitteena on kehittää sijoittajaviestintää nostamalla esiin parhaita käytäntöjä. Tänä vuonna kriteereinä oli mm. käytettävyys ja visuaalisuus, strategian ja operatiivisten riskien kuvaus sekä yhtiön hallinnointi ja kestävät toiminta.

Kilpailussa parhaat pisteet sai Kesko. Suurissa yhtiöissä 2. Wärtsilä ja 3. Finnair. Keskisuurissa yhtiöissä 1. Alma Media, 2. Tikkurila ja 3. Tokmanni. Pienet yhtiöt -sarjassa 1. Exel Composites, 2. Marimekko ja 3. Glaston. First North -sarjassa 1. VMP. Lämpimät onnittelut voittajille! Tässä oiva benchmark-lista IR-sivujen kehittämiseen.

Kesäkuussa Fiva jakeli Markkinat-tiedotteen, jossa asiaa mm. liittyen tilintarkastetun ja tilintarkastamattoman informaation erottelusta vuosiraportoinnissa ja sähköisestä tilinpäätösraportoinnista (ESEF). Tiedote löytyy Fivan sivuilta.

IR Day, yhdistyksemme järjestämä suosittu ja ajankohtainen koulutuspäivä järjestetään tiistaina 1.10. Varaathan päivän jo kalenteristasi, lisätietoja seminaarin ohjelmasta seuraa.

Nyt oikein aurinkoista ja rentouttavaa kesää ja lomaa kaikille! Vedetään hetki henkeä ja ladataan akut syksyä varten!

Marja Mäkinen
hallituksen puheenjohtaja

Vain yhdistyksen jäsenet näkevät koko uutiskirjeen

Jos olet jäsen niin kirjaudu sivustolle. Voit myös hakea seuran jäsenyyttä.