Uutiskirje 3/2020

Puheenjohtajan tervehdys

Koronaviruspandemia on muuttanut meidän kaikkien elämää viimeisen puolen vuoden aikana. Aiemmin itsestäänselvyyksinä pitämämme asiat, kuten matkustaminen, vierailu isovanhempien luona tai vaikkapa julkisen liikenteen käyttö ovat muuttuneet pohdintaa ja erityisjärjestelyitä vaativiksi. Työelämässä toimistoarki on muuttunut etätyöksi tai hybridimalliksi, jossa työtä tehdään välillä toimistolla ja välillä kotikonttorilla.

Sijoittajasuhteissa jo nimensäkin mukaisesti suhteiden hoitaminen on keskeisessä asemassa. Vaikka olemme huomanneet etäyhteyksien toimivan hyvin ja mahdollistavan sujuvan työskentelyn, monet ovat havainneet kasvokkain tapahtuvien kohtaamisten merkityksen aiempaa selvemmin.

Työssämme tapaamme suuria määriä ihmisiä vuoden mittaan. Yksi keskeisimmistä tavoitteistamme on antaa sijoittajille mahdollisuus tutustua yrityksen johtoon ja tarjota heille kaikki työkalut yrityksen arvioimiseen sijoituskohteena. Etenkin uusien, ennalta tuntemattomien kontaktien kanssa, fyysinen tapaaminen on äärimmäisen tärkeä. Palaute puolin ja toisin kerrotaan avoimemmin kasvokkain, eikä Teams korvaa käytäväkeskusteluita, joita käydään neukkariin mennessä ja sieltä poistuessa.

Uskonkin, että tulevaisuudessa, kun koronan uhka hälvenee, tulemme palaamaan ainakin osittain rodareille. On kuitenkin varsin todennäköistä, että olemme kuitenkin ottaneet harppauksen kohti virtuaalisten kohtaamisten yleistymistä, ja jatkossa voidaan hyvinkin toimia maailmassa, jossa sijoittajasuhteet hoidetaan tärkeimmissä konferensseissa ja tärkeimmillä rodareilla fyysisesti, kun taas uusia alueita valloitetaan enemmän digitaalisesti.

Tästäkin teemasta tulemme keskustelemaan lisää tämänvuotisessa IR Day -ajankohtaispäivässä, joka järjestetään virtuaalisesti 1.10. Vaikka kaikkien kaipaama verkostoituminen tulee jäämään etäosallistumisten vuoksi tänä vuonna tavallista vähemmälle, luvassa on erittäin mielenkiintoinen kattaus ajankohtaisia puheenvuoroja ja keskusteluita. Tätä tilaisuutta ei tänäkään vuonna kannata missata, joten ilmoittaudu mukaan!

Hyvää alkanutta syksyä ja tsemppiä korona-arjen keskelle!

Tommi Järvenpää
Hallituksen puheenjohtaja

Vain yhdistyksen jäsenet näkevät koko uutiskirjeen

Jos olet jäsen niin kirjaudu sivustolle. Voit myös hakea seuran jäsenyyttä.