Uutiskirje 4/2016

Puheenjohtaja vaihtuu

Hallitustyöskentely ammattitaitoisten ja energisten kollegoiden kanssa IR-yhdistyksen puheenjohtajana on ollut antoisaa. Minut on lokakuun alussa valittu Nordea Kiinnitysluottopankki Oyj:n hallitukseen, ja olen sopinut työnantajani kanssa, että vastaavasti jään IR-yhdistyksen hallituksesta pois.

Haluan kiittää kollegoitani hallituksessa ja yhdistyksen jäseniä hienosta yhteistyöstä suomalaisen sijoittajaviestinnän kehittämiseksi. Olen myös tyytyväinen, että Katri Sundström on suostunut uudeksi puheenjohtajaksi: Katrilla on ammattitaitoa, energiaa ja kunnianhimoa kehittää yhdistystä eteenpäin.

Uskon, että IR-ammattilaisten tulevaisuus on valoisa, ja että sijoittajaviestinnän rooli jatkossa on entistäkin suurempi. Salkunhoitajilla on entistä suurempi paine näyttää olevansa aidosti aktiivisia, ja pitää indeksistä poikkeavia osakepainoja, mikä edellyttää yhtiöiden tarkkaa tuntemusta. Myös osakkeenomistajat ovat lisäämässä aktiivisuutta, mikä edellyttää sijoittajapalautteen kommunikointia johdolle. Osakevälityksen rooli on murroksessa, seurattavien yhtiöiden määrä on pienentynyt, minkä vuoksi kannattaa rakentaa entistä enemmän suoria suhteita sijoittajiin.
 
Regulaatio lisääntyy, ja sijoittajaviestinnän ammattilaisten rooli regulaation noudattamisessa on keskeinen. Disclosuren monimutkaistuessa viestin kirkkaus korostuu. Taloussyklien lyhentyminen, poliittisen ympäristön epävakaus, uudet liiketoimintamallit ja kokonaan uudet kilpailijat edellyttävät, että johtaminen on yhä enemmän muutoksen johtamista ja viestiminen on yhä enemmän muutoksen viestintää.

Hyvää syksyn jatkoa jäsenille! 

Hanna-Maria Heikkinen

Vain yhdistyksen jäsenet näkevät koko uutiskirjeen

Jos olet jäsen niin kirjaudu sivustolle. Voit myös hakea seuran jäsenyyttä.