Uutiskirje 4/2020

Puheenjohtajan tervehdys

Vuosi 2020 alkaa lähestyä loppuaan. Viimeinen osavuosiraportointi on suurimmalla osalla sijoittajasuhdeammattilaisista takana, vuoden viimeiset sijoittaja-aktiviteetit käynnissä ja katse suuntaamassa tulevaan vuoteen. Vuosi 2020 jää varmasti kaikille mieleen poikkeusoloistaan ja siitä, miten koronaviruspandemia on vaikuttanut työntekoomme ja koko elämäämme.

Moni varmasti pohtii, mitä ensi vuosi tuo tullessaan. Saadaanko pandemia kuriin, toimivatko rokotteet, riittääkö niitä kaikille ja pääsemmekö palaamaan normaaliin arkeen? Kuten edellisessä uutiskirjeessä kirjoitin, moni varmasti kaipaa fyysisisiä tapaamisia, vaikka virtuaalinen kanssakäyminen sujuukin melkoisen mutkattomasti.

Sijoittajatapaamisten järjestäminen ja rodareiden täyttäminen on osoittautumassa haastavaksi monelle yhtiölle. Sijoittajat ovat paikoitellen alkaneet tuskastua valtavaan virtuaaliseen rodaritarjontaan ja tulleet aiempaa valikoivammiksi tapaamisten suhteen. Kun keväällä näytettiin vihreää valoa helposti kaikille kyselijöille, nyt tapaamiset allokoidaan vain kiinnostavimmille yhtiöille. Tämä voi johtaa pahimmillaan siihen, että Suomen ulkopuolinen omistajuus vähenee osassa yhtiöitä. Sijoittajasuhdeammattilaisilla onkin kova työ pitää yllä mielenkiintoa ja kehittää vaihtoehtoisia viestintäkanavia ja -muotoja.

Virtuaalinen kanssakäyminen on varmasti tullut jäädäkseen, mutta face-to-face -kanssakäymistä ei pidä aliarvioida. Live-tapaamiset ovat tärkeitä suhteiden ylläpitämiselle ja luottamuksen rakentamiselle. Onkin toivottavaa, että pääsemme pian palaamaan tilanteeseen, jossa myös rodareita voidaan jälleen järjestää.

Hyvää syksyn jatkoa ja joulun odotusta kaikille jäsenillemme! Pysytään terveenä!

Tommi Järvenpää
Hallituksen puheenjohtaja

Vain yhdistyksen jäsenet näkevät koko uutiskirjeen

Jos olet jäsen niin kirjaudu sivustolle. Voit myös hakea seuran jäsenyyttä.