Mentorointi

Mentorointiohjelma: Haluaisitko mukaan vuonna 2023?

Jo useampi yhdistyksen jäsen on kysellyt mahdollisuudesta päästä mukaan mentorointiohjelmaan ensi vuonna. Nyt aloitamme virallisen ilmoittautumisen, joten jos ohjelma kiinnostaa, niin toimi ohjeiden mukaan.

IR-yhdistyksen ensimmäinen mentorointiohjelma käynnistyi vuonna 2018 ja sittemmin ohjelmaan on osallistunut aktorina tai mentorina yli 45 IR-yhdistysläistä. Vuonna 2022 mentorointiohjelmaan osallistui 12 eri mittaisen taipaleen IR-alalla taittanutta jäsentä, joista muodostui kuusi mentori-aktori-paria. 

Uusi ohjelma alkaa taas 2023

Kaipaisitko juuri sinä nyt mentoria? Jos vastaus on kyllä, niin oheisen lomakkeen täyttämällä voit ilmoittautua alustavasti vuoden mentorointiohjelmaan. Lomakkeella voit kuvata tarpeitasi ja näiden perusteella yhdistys pyrkii löytämään juuri sinulle sopivan mentorin. Ilmoittautuminen vahvistetaan virallisesti vasta, kun pari on löytynyt ja sekä aktori että mentori ovat parinsa hyväksyneet. Osallistuminen on aktoreille ja mentoreille ilmaista. Myös itse mentoriksi ryhtymistä pohtivat voivat ilmoittaa kiinnostuksensa alla olevalla mentorien lomakkeella.

Ilmoita kiinnostuksestasi mentorointiohjelmaan viimeistään 30.11.2022 mennessä

Jos sinulla on kysymyksiä aiheesta, voit ottaa yhteyttä Tapio Pesolaan (044-3734693, tapio.pesola@gmail.com).

Haluan aktoriksi -lomake:
https://docs.google.com/forms/d/1rUJRq-SR85wJV1zgPwj7-3ImYbhMITzrK3DKEBGnqQk

Olen käytettävissä mentoriksi -lomake:
https://docs.google.com/forms/d/1d07h4ssrhvR1kaopuHhNMvp5rAHhJwGCUNtRYoAd9XI

Mitä on mentorointi?

Mentorointi on ammatillinen yhteistyösuhde, jonka tavoitteena on edistää oppimista ja osaamista sekä tukea aktorin (=mentoroitava) ammatillista kasvua. Kuka tahansa voi olla aktori tai mentori, tilanteesta riippuen. Tyypillisesti mentorointiin hakeudutaan uran alussa tai taitekohdissa, mutta mentoroinnista on yhtä lailla hyötyä myös kokeneille konkareille, jotka haluavat uutta perspektiiviä omaan työhönsä tai pohtia uravalintojaan laajemmin. IR-yhdistyksen mentorointiohjelmassa pyrimme aina etsimään juuri oikeanlaisen kumppanin kullekin aktorille. Käytännön ohjelman keskipiste ovat kahdenväliset keskustelut mentorin ja aktorin välillä, mutta ohjelman piirissä järjestetään myös yhteistapaamisia. Ohjelma päättyy aina virallisesti ryhmän yhteiseen päätösillalliseen – mutta keskustelu parien välillä usein jatkuu ohjelman jälkeenkin!